Ludovic al XVIII-lea spunea că „punctualitatea este politețea regilor”, de aceea este bine să vă amintiți cât mai des de acest proverb. Foarte multe aspecte pot depinde de cât sunteți de punctuali; în principal, este vorba despre imaginea voastră și mesajul pe care-l transmiteți celorlalți. Pe termen lung, acest lucru va avea impact negativ atât asupra relațiilor voastre personale și profesionale, cât și asupra respectului de sine.
Punctualitatea este o regulă esențială din Codul bunelor maniere, este dovada de respect pe care o arătăm celorlalți.
Timpul este cea mai de preț avere a unui om, de aceea punctualitatea trebuie să fie un obicei cultivat de la vârste fragede. Dacă realizezi cât de important este să fii punctual/ă, să înveți cum să-ți organizezi timpul în mod profitabil și să te asiguri că ții cont de orele stabilite, îți vei da seama că economisești mult timp. Astfel, pentru a evita haosul cotidian trebuie să fim punctuali în tot ceea ce facem.
La prima vedere, ar părea o cerință extrem de simplă de dus la îndeplinire; nu trebuie decât să-ți organizezi bine timpul și să-ți iei o marjă de 10-15 minute, pentru eventualele situații neprevăzute.
Punctualitatea înseamnă a avea respect nu numai față de ceilalți, ci și față de noi înșine; cel care întârzie mereu, dă dovadă de lipsă de considerație față de persoana care îl așteaptă.
Nu există nici un fel de scuză: când fixăm o întâlnire trebuie să luăm în considerare, cu toată seriozitatea, și posibilitatea de a nu reuși să ajungem la timp, mai ales dacă mai avem o serie de alte obligații.
Timpul nu este la îndemâna tuturor de cele mai multe ori, prin urmare este necesar să avem câteva abilități de managementul timpului, care să ne determine să știm cum să procedăm, pentru a nu lăsa o impresie mai puțin plăcută.
Nu este civilizat să fii mereu în întârziere nici la o ceremonie, nici la dineu, teatru sau orice fel de întâlnire deja programată. Există însă unele persoane care practică procedeul în mod premeditat, și care întârzie pentru a-și lua revanșa față de cel care, la rândul său, s-a lăsat cândva așteptat ori pur și simplu pentru a produce senzație, pentru a atrage asupra lor atenția celorlalți, mai ales atunci când etalează un look care altminteri nu ar fi fost remarcat.
Toate acestea sunt o serie de atitudini neplăcute, care în cele din urmă contribuie la izolarea socială celui veșnic întârziat, care se comportă astfel, fie din obișnuință, fie pentru „a face impresie”.
O persoană punctuală este mereu cu un pas înaintea celorlalți. Cel care ajunge la timp, care predă o lucrare la timp este considerat un bun profesionist. Astăzi ne putem baza pe tehnică modernă pentru a ne organiza mai bine. Toate telefoanele au cel puțin funcția de reamintire, agende și calendare. Dacă, uneori independent de voința dumneavoastră se întâmplă să întârziați este politicos să anunțați printr-o convorbire telefonică. Dacă știți cu siguranță că nu veți respecta o programare, este politicos să telefonați și cu scuzele de rigoare să anunțați.
Pentru a fi de neînlocuit,trebuie sa fii diferit….. Iar punctualitatea te poate ajuta in acest sens