Invitatie Antena 3 Constanta,

abordand subiectul O boala moderna – Dependenta de seriale.


Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, Oameni de Cariera.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Somn odihnitor, minte sanatoasa.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Frica de a Iubi.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Relatia Parinte-Copil, Sanatatea emotionala.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Capacitatea de a fi Lider.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Cum ii pregatim pe copii pentru scoala.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Cum ne revenim dupa aceasta perioada.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Cum ne pastram psihicul puternic.

Multumim Antena 3.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Cum depasim astenia de primavara.

Multumim Antena 3 pentru invitatie.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Depresia la inceput de an.

O experienta frumoasa. Multumim Antena 3 pentru invitatie.

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Abuzul in randul adolescentilor.

O experienta frumoasa. Multumim Antena 3 pentru invitatie.

 

Cu Antena 3 Constanta, Psihologul, Prietenul sufletului

 

Invitatie Antena 3 Constanta, abordand subiectul Efectele divortului si tramele copiilor.

O experienta frumoasa. Multumim Antena 3 pentru invitatie.

 

Invitatie Antena 3 Constanta, vorbind despre noul Workshop „POTI FI SOARE, POTI FI LUNA”.

Multumim pentru invitatie. A fost o experienta extraordinara.


Interviu acordat ziarului Online Ropressonline.ro

Depresia la locul de munca! Va invitam sa cititi articolul integral AICI

71027177_2468938579993746_6511541364176453632_n

„În primul rând, chiar dacă suntem stresaţi, oricum nu rezolvăm problema, iar agitaţia nu face decât să amplifice starea de moment. Trebuie să reuşim să păstrăm controlul şi să fim relaxaţi. Cum? Prin metode relativ simple de relaxare. Legile universului sunt aceleaşi pentru toţi; ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla şi chiar dacă trebuie să se întâmple ceva rău, se va întâmpla, iar noi nu prea avem cum să schimbăm efectele unui lucru în carieră, de pildă. Trebuie să avem şi pauze, să nu uităm să ne bucurăm şi de scurte pauze. Apoi, să avem un program de lucru care să ne permită ulterior să avem grijă şi de viaţa noastră. Să nu uităm de pasiunile noastre, de hobby-urile pe care le avem, astfel încât după ce încheiem programul să putem face lucrurile care ne plac cu adevărat.”, declară ROXANA ROHAN, psihoterapeut.

Litoral TV – Emisiunea Rendez Vous Duminical

 

aparitii media

“Dezvoltarea personală” – aşa cum îi spune şi numele – se referă la o evoluţie, la o îmbunătăţire personală. Definită uneori auto-dezvoltare, dezvoltarea personală se referă la studiul şi practica de a-ţi îmbunătăţi propria viaţă. Este vorba despre strădania permanentă a fiecarui om de a deveni mai bun, de a se autodepăşi, de a se perfecţiona din ce în ce mai mult. Este un proces continuu de auto-îmbunătăţire, care ar trebui să  dureaza toata viaţa. Practic, dezvoltarea personală ne ajută la obţinerea succesului. De fapt ….procesul putem să ni-l imaginăm ca un lanţ…. Mai întâi care ne sunt abilităţile, apoi resursele,astfel putem să ne propunem obiective pe termen lung şi obiective pe termen scurt,cunoscându-ne potenţialul,avem performanţe,acestea cresc stima de sine,stima de sine ridicată ne ajută la o imagine de sine favorabilă…. Şi astfel atingem succesul.

Conform unui principiu general valabil – mai bine este să prevenim, decât să reparăm… astfel o intervenţie cât mai timpurie ne ajută să ne formam obiceiuri folositoare, să creăm relaţii de calitate, atât cu noi înşine cât şi cu ceilalţi, să obţinem performanţe în domeniile unde avem abilităţi.Cunoscându-ne abilităţile învăţam să ne raportam la succes, nu la eşec.Precum se ştie,dupa teoria lui Gardner, avem 7 inteligenţe, printre care si inteligenţa emoţională. Degeaba suntem foarte buni într-un anumit domeniu,dacă nu ştim să ne gestionăm emoţiile,pentru că  acestea devin distructive. Şi fiecare esec în parte duce la o stimă de sine scăzută.

poza31poza41

Intervenţia nu înseamnă doar „abordarea” unor probleme, ci construirea unui plan, individual, care se mulează pe necesităţile fiecarui individ. Terapia este o experienţă activă atât pentru beneficiarul serviciilor,cât şi pentru terapeuţi.Abordarea se face sub toate aspectele identităţii personale,a raportării la sine şi la lume. Ritmul în care se face implementarea planului individualizat este un subiect delicat şi va fi negociat cu beneficiarul sau familia acestuia.Eficienţa terapeutică constă în comunicarea între specialişti,pentru că suntem o echipă şi functionăm în acest context,ceea ce ne asigură reuşită şi satisfacţie maximă.