”Cine priveste in exterior viseaza; cine priveste in interior se trezeste” – Carl Yung

 

boobaloo_Contest_award_Gold

Dorinţa de a fi un “arhitect al sufletului uman” nu poate veni decât din inimă. A ajuta pe cineva înseamna să te ajuţi mai întâi pe tine, iar când ai reuşit să o faci, atunci poţi spune că eşti pregătit şi pentru ceilalţi. Nu poţi sprijini pe cei care-ţi cer ajutor, dacă nu reuşeşti să o faci pentru tine. A fi pregătit, după părerea mea, înseamnă a fi in stare să reuşeşti! Salvându-te pe tine, îi poţi salva şi pe ceilalţi!
Această profesie,de psiholog,o practic cu multă pasiune, obligându-mă să văd partea frumoasă din oameni, să fiu dependentă de informaţie, să inventez zilnic mii de sentimente, să simt mai nuanţat decât alţii si să mă cunosc în profunzime. Sunt obligată să fiu la curent şi cu fondul şi cu forma lumii, pe care o vreau mai sănătoasă şi mai frumoasă.
Sunt o persoană veselă,foarte sociabilă care a intrat într-un proces de autocunoaştere de mult timp. În urmă cu mulţi ani, am început o etapă de schimbare, inconstient, probabil a fost un mecanism de supravieţuire in anumite condiţii. Viata nu a fost foarte simplă, iar experienţele prin care am trecut m-au format într-un fel …. aşa cum sunt acum, şi mă plac şi mă iubesc. Sunt foarte organizată, imi programez din timp absolut toate activităţile,astfel încât neprevăzutul să nu mă surprindă şi să îi pot face fată.
Ca să trăieşti armonios,evident trebuie să fii in armonie cu tine,iar eu ma iubesc şi nu mă plictisesc niciodată singură. Mă plimb cu bicicleta, îmi cumpar flori, atunci când simt nevoia, admir peisaje, fac figuri din nori când privesc cerul şi vizionez filme la cinematograf atunci când îmi doresc.
Sunt foarte creativă,în timpul liber scriu… poezii … metafore psihoterapeutice, iar vara, cobor pe plaja,” la locul meu” si desenez .
Lucrez cu mare plăcere cu copiii, susţinând periodic module de dezvoltare personală pe categorii de vârsta. Îmi iubesc meseria şi profesez cu mare pasiune la cabinetul meu individual .
Iubesc senzaţia pe care o trăiesc atunci când am succes. O ştiu,am trăit-o,o caut … pentru că sunt o adeptă a ideii că succesul se construieşte si zi de zi contribui la desăvârşirea acestui sentiment de satisfacţie.
Respect regulile bunului simţ,stiu sa spun “mulţumesc”, “te rog”, îmi recunosc greşelile şi ştiu să mă scuz, ştiu să anunţ când întârzii şi imi place să fiu anuntată.Tocmai această atitudine mă ajută să nu ajung în situatii penibile, care ar fi mult mai greu de gestionat ulterior. Nu am foarte mulţi prieteni,dar cei care sunt în jurul meu sunt oameni valorosi pentru mine, oameni care au puterea sa se supună şi ei regulilor bunului simţ, oameni care ştiu să respecte, al caror sistem de valori nu se raporteaza la o stare materială, ci în primul rând la latura umană.
Cel mai important în profesia de psiholog este sa fii cinstit şi să crezi în cea mai importantă valoare umană, şi anume, SUFLETUL.Empatia si blandeţea dublează sau triplează calităţile profesionale şi oamenii vin mai degrabă la oameni, oricâte titluri ar avea.
E datoria fiecarui om, după cuvintele lui Jung, să fim în stare a împrăstia întunecimile dinlăuntrul fiinţei noastre, aprinzând în noi o “stea” care să ne lumineza viaţa şi astfel să putem trăi nu numai pe pământ, ci şi sub cer.
Cred ca nimic nu este posibil fără a întelege că deasupra noastră, aşa cum spunea cineva, şi anume Kant, se află cerul înstelat şi ordinea morală.

ROXANA ROHANPsihoterapeut – Specialist – psihoterapie Pozitivă, Experentiala, Cognitiv – Comportamentala, Hipnoterapeut, Terapeut Somatic, Saman, Terapii energetice – Biorezonanta Magnetica  si interpretare Somatica – Consilier dezvoltare personală, Formator, Psihopedagog, Presedinte Asociatia Centrul de Consiliere si Dezvoltare Personala – AvataRO – formare profesionala – acreditata ANC – Autoritatea Nationala a Competentelor.

Psihoterapie individuală;

Psihoterapie de grup prin organizarea grupurilor de dezvoltare personala;

Psihoterapie de cuplu;

Consiliere vocatională;

– Facilitator module outdoor si tabere dezvoltare personala adulti;

– Organizator si facilitator workshopuri dezvoltare Personala;

– Organizator si formator in cadrul  cursurilor de  formare profesionala – acreditate ANC;

– Organizator si formator in cadrul cursurilor de specialitate – avand ca obiectiv aprofundarea si evolutia profesionala.

Telefon: 0725 621 662

email: roxana.rohan@yahoo.com

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați.

Vă mulţumim!

https://psihologroxanarohan.ro/

 

poza1