Asociatia Centrul de Consiliere si Dezvoltare Personala AvataRo
Va invita sa participati la:
CURS PRACTIC DE TESTE PSIHOMETRICE SI TEHNICI PROIECTIVE NECESARE
IN EVALUAREA PERSONALITATII – P 2 –
Diagnostic proiectiv, Proiecţie, Proprietăţi psihometrice
Beneficii
Participand la acest curs veti insusi informatii si abilitati de utilizare a testelor proiective, imbinate cu testele psihometrice si a tehnicilor de imagerie mentala, oferindu-va posibilitatea sa completati si sa variati metodele de intervievare, aplicand pe langa ceea ce deja folositi in practica profesionala, o alta modalitate de evaluare si interventie mai destinsa de psihodiagnostic. Cursul este interactiv, avand acces la studii de caz ale trainerului, astfel va ajuta sa va imbogatiti cunostintele cu informatii teoretice si practice interesante cat si trasarea obiectivelor de lucru pe termen scurt si pe termen lung prin realizarea unui program de interventie.
Tehnicile de imagerie mentala dirijata sunt considerate metode unice prin care se poate determina si prezenta starea emotionala actuala, deoarece la intrebarile directe adresate partii noastre constiente avem tendinta de a raspunde intr-un mod formal, neintrand practic in partea intunecata a realitatii, deoarece incercam permanent sa controlam perceptiile celorlalti cu privire la persoana noastra. Prin tehnici de imagerie mentala, ne adresam inconstientului si prin proiectiile pe care le declanseaza, poate fi determinata starea actuala emotionala a persoanei si identificata problema care a generat aceasta stare.
Venim in intampinarea dumneavoastra cu o altfel de evaluare psihologica, bazandu-se pe scale psihometrice de evaluare a unor paliere ale personalității precum: emotivitatea, sociabilitatea, ostilitatea, sinceritatea , imbinate cu teste proiective prin intermediul carora puteti identifica complexele inconstiente deoarece aperceptia este o interpretare, ea da un sens exprientei anterioare traita la nivel emotional.
– T.A.T. Testul de Aperceptie Tematica, sau TAT, Principiul interpretarii : orice acţiune, emoţie, trăsătură sau motivaţie a personajelor din povestiri căpătă un sens întreg numai privită în contextul întregii povestiri sau a mai multor povestiri; cu cât o anumită temă din povestirile T.A. T. suscită emoţii mai puternice din partea subiectului, cu atât tema respectivă îl caracterizează, astfel , acest test urmărește să evalueze modelele de gândire, atitudinile față de sine și față de ceilalți, capacitatea observațională și răspunsurile emoționale ale subiectului la un material structurat.
– C.A.T. Testul Aperceptiei pentru Copii (TAC), este versiunea pentru vârste cuprinse între 3 și 10 ani a cunoscutului TAT,constand in alcatuirea unor povestiri plecand de la anumite imagini, proces prin care o experienta noua este asimilata si transformata prin prisma experientei trecute a fiecaruia.
– Fabulele DUSS – De multe ori avem nevoie de metode rapide, capabile sa furnizeze, inca de la prima intalnire cu subiectul, bazele pentru un diagnostic sau o ipoteza de diagnostic, astfel, Testul fabulelor este un instrument foarte util, prin intermediul caruia pot fi identificate complexele inconstiente.
– Povestile celtice – instrument care ne permite sa aducem la lumina bazele ascunse si inconstiente ale anumitor comportamente manifeste, prin intermediul căruia pot fi identificate probleme neexprimate sau manifestate;
– Cardurile psihologice, metaforice și de asociere;
– Tehnici de Imagerie mentală- ca modaliăți de evaluare a laturilor personalității.
Cui se adreseaza:
Studentilor, masteranzilor,psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor scolari,consilierilor pentru dezvoltare personala, consilierilor de orientare profesionala, medicilor psihiatri, asistentilor sociali, studentilor, tuturor persoanelor care prin natura meseriei evalueaza copii, adolescenti si adulti.
Structura cursului: 10 ore (orele 9.00 – 19.00) – prezentarea testelor, cu insusirea cunostintelor de aplicare a lor si sesiuni de interpretari de teste – studii de caz
In final, veti primi certificat de participare la curs, util la CV-ul profesional.
Studentii care nu sunt inca atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania sau studentii de la alte specialitati, vor primi adeverinta de participare 30/60 ore din partea Asociatiei Centrul de Consiliere si Dezvoltare Personala AvataRo, utila in programul de practica obligatorie.
Costul cursului: – 150 lei/persoana, minim 10 persoane.
In pretul cursului sunt incluse: activitatea de training, suportul de curs – mapa electronica,materiale, coffee break-uri, certificatul de participare.
Coordonator si Formator:
Roxana Rohan – Psiholog- Psihoterapeut cu drept de libera practica. Formari si specializari in Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, NLP,Psihoterapie de cuplu, Consiliere premaritală, Psihoterapie pozitivă, Psihopedagog special, Consilier psihologic și vocational, Consilier pentru dezvoltare personală, Formator, Presedinte – Asociatia Centrul de Consiliere si Dezvoltare Personala AvataRo.
Experienta in psihoterapie – copii, adolescenti si adulti- individuala/de familie, workshop-uri,organizator si facilitator tabere si module out door – dezvoltare personala, trainer cursuri de perfectionare si specializare adulti, coordonator practica psihologica.
Adresa sala: ASOCIATIA Centrul de Consiliere si Dezvoltare Personala AvataRo –
Cabinet Individual de Psihologie Roxana Rohan –
– Str. Cristea Georgescu nr. 1 (in spatele Catedralei) Str. Revolutiei din 22 decembrie 1989 colt cu str. Cristea Georgescu – (urcand prin spatele Catedralei al doilea colt pe dreapta)
– Strada Ion Lahovari nr. 158.
DETALII la telefon:
Roxana Rohan – 0744508294/ 0725621662
Puteti solicita formularul de inscriere la adresa:
Roxana Rohan: roxana.rohan@yahoo.com
Va asteptam cu nerabdare sa traiti o noua experienta!