maxresdefault

Sănătatea perfectă este starea noastră naturală. Copiii şi animalele au rareori boli, în afara cazului în care au un accident, capătă o infecţie sau ajung sub influenţa nega­tivă a altui factor. Boala este cauzată de cele mai multe ori de teamă şi griji, de mânie şi frustrare, de resenti­mente, vinovăţie, lăcomie şi invidie. Când reuşim să obţinem o relaxare totală, ca în cazul meditaţiei, aceste emoţii negative dispar pur şi simplu, lăsându-ne libertatea de a face din fiinţa noastră tipul de om pe care într-adevăr îl dorim.

Orice forma de meditatie va ajuta la păstrarea sănătăţii fizice, la limpezimea minţii şi la stăpânirea de sine.  Ca şi autohipnoza, aceasta  produce o relaxare a sistemului nervos, care nu numai că diminu­ează tensiunea psihică şi musculară, dar poate, de aseme­nea, să reducă şi tensiunea arterială şi multe alte simptome provocate de stres.

Dacă considerati  că exerciţiile fizice sunt prea grele, puteţi totuşi profita mult de pe urma laturii medi­tative. Mie mi se pare că denumirile variate pe care le folosim pentru aceste practici – meditaţie, autohipnoză, autosugestie, controlul gândirii – pot ascunde faptul că toate acţionează cam în acelaşi mod: relaxarea muş­chilor şi a psihicului nostru, crearea condiţiilor în care să ajungem în armonie cu natura şi să acţionăm cu maxi­mum de eficienţă. Dacă eşti credincioasă, te vei gândi probabil la modul de viaţă în armonie cu voinţa lui Dumnezeu.

Liniştea sufletească şi încrederea in sine       

Există ceva în aceste cuvinte care mă face să mă simt calmă şi fericită. Oare au acelaşi efect şi asupra voastră? Numai auzind aceste silabe simt că se propagă un fel de unde concentrice liniştitoare, ca şi cum ele şi-ar găsi ecou undeva în străfundul fiinţei mele.

Va invit sa va imaginati ca aveti incredere in fortele proprii…. Simtiti aceasta incredere…. Dacă faceţi acest lucru, veţi stabili mai uşor relaţii cu ceilalţi oameni, veţi putea desfăşura o mulţime de activităţi pe care le evitaţi înainte şi veţi avea o experienţă mai bogată şi mai plină de satisfacţii, în concluzie, vă sugerez următorul program:

  1. Practicaţi relaxarea totală timp de cincisprezece minute în fiecare dimineaţă şi seară.
  2. In aceste minute, oferiţi-vă sugestii pozitive legate de învingerea timidităţii.
  3. Practicaţi Tehnica Substituirii ori de câte ori gându­rile negre vin să vă zdruncine stăpânirea de sine.
  4. Folosiţi-vă imaginaţia pentru a vă închipui că sun­teţi aşa cum aţi dori să fiţi, ştiind că, prin încredere şi perseverenţă (cu condiţia să nu vă imaginaţi imposibilul), această imagine se va realiza.

Si cel mai important lucru este sa nu uitati:

 Suntem ceea ce noi creăm din noi înşine şi nu ceea ce crează împrejurările din noi!