sixth_sense_by_rafaelll90-d4s7bwt

 

Cel care viseaza si trece la fapte, intarindu-si credinta, facand-o de nezdruncinat, este in stare sa mute muntii din loc. Un vis este ca o samanta  – cand o semeni, ea este cea mai mica dintre toate semintele din gradina, dar pe masura ce se dezvolta, ajunge planta cea mai mare. Ingrijirea sa necesita atentie din partea gradinarului, pentru ca pamantul trebuie cultivat, plivit si irigat; mai trebuie insa ca gradinarul sa aiba o incredere de neclintit, staruind pana la vremea culesului.

Visatorii pot cunoaste succesul in diferite cariere: ei sunt clerici, oameni de afaceri, oameni de stat, agenti de vanzari, personal administrativ, antreprenori, inventatori, oameni de stiinta, medici, profesori, artisti, scriitori, compozitori. Omul ce are un vis captivant, aproape de sufletul lui, va reusi sa-l vada implinit. Dintr-un vis drag se naste scopul, iar scopul naste telul. Urmarirea unui tel necesita un plan de actiune. Omul cu teluri bine definite, care concepe un plan pentru atingerea lor, isi va vedea scopul realizat, iar visele ii vor fi implinite, la fel de firesc precum fireasca este succesiunea anotimpurilor.

Adevaratul succes este prelucrarea unei gandiri principiale, corect directionate. Indivizii care isi doresc sincer ce este mai bun de la viata trebuie sa isi schimbe de buna voie vechea mentalitate cu una diferita – mentalitatea care a trecut proba timpului si care a permis altora sa atinga succesul. Este important sa inveti din experienta celor care in viata se conduc dupa principii, decat sa fii condus de emotii, relativism si materialism.

Prosperitatea durabila nu le este harazita celor care nu sunt pregatiti sa o primeasca. Pregatirea consta in insusirea legilor care guverneaza bunastarea – legi care de fapt, respectate in viata de zi cu zi, iti pot aduce performanta.

Nimeni nu atinge o bunastare durabila prin nesabuinta, noroc sau sansa. Aceasta se obtine printr-o continua respectare a legilor, care confirma valoarea unor cunostinte aprofundate prin vise, teluri, scopuri, planuri, efort, cumpatare si rabdare. Drumul catre prosperitate nu mai este deloc necunoscut celor care l-au gasit; insa el ramane o enigma pentru cei care nu cunosc legile.

Marea provocare a vietii este sa ai vise marete, nobile, la care sa tii, pentru ca ele sunt urzeala din care se va tese viitorul – un viitor fascinant, presarat cu valoroase posibilitati.

A visa inseamna a imagina. A imagina inseamna a actiona. A actiona inseamna a realiza. Poate oare un om fara minte, un om de nimic sa obtina vreodata o realizare atunci cand isi abandoneaza aspiratiile? Niciodata, pentru ca el pierde binecuvantarea acelui “Cere si ti se va da”; el respinge linistea, care este cu mult mai presus decat mintea omeneasca poate intelege.

Nestiutorii, martorii invidiosi si spectatorii gelosi, care nu reusesc sa patrunda puterea viselor, pun succesul altora pe seama norocului sau a lipsei de scrupule. Asemenea oameni ii judeca din prisma perspectivelor limitate, a convingerilor lor etice si morale pe visatorii care reusesc. Nu sunt in stare sa vada adevarul pentru ca nu au putut sa-l afle. Propriile idei ii leaga de conditia lor fara principii. In ignoranta lor, arunca cu pietre in cei care reusesc sa se realizeze .

Astfel de critici nu pot intelege ce inseamna viziunea, angajamentul, organizarea, efortul, provocarea si perseverenta necesare pentru a  atinge succesul. Ei nu pot intelege numeroasele sacrificii facute, nu sunt constienti de nenumaratele piedici depasite. Nu iau in calcul riscul, ingrijorarea, dezamagirea si durerea intampinate; nu stiu nimic despre durata calatoriei si rabdarea necesara. Ei vad doar rasplata finala pe care o privesc drept favoare, sansa sau noroc

Efortul sau cauza determina rasplata sau efectul. Cu cat efortul este mai mare, cu atat mai valoroasa va fi rasplata. Favoarea, sansa, norocul nu conteaza in ordinea universala. Orice realizare, sau lipsa acesteia, reprezinta rasplata efortului, sau nevoia acestuia. In esenta, succesul sau esecul sunt idei manifestate, vise implinite sau scopuri realizate.

Faureste-ti un vis; nu-l lasa sa scape; pastreaza-l cu sfintenie, ca pe un bulgare de aur. Lasa-l sa-ti rascoleasca sufletul si sa-ti stimuleze gandurile, pentru ca el va determina cursul vietii tale. Urmeaza-ti visul cu incredere si intr-o zi se va realiza.