schimbari

Cu toţii ne dăm seama că nu putem construi peste noapte ceva  mare cât China, dar oamenii devin adesea frustraţi sau nerăbdători atunci când nu pot realiza imediat schimbări mari în viaţa lor. Te încurajez să iei în considerare faptul că modalitatea cea mai bună de a realiza schimbări masive şi semnificative – unele care te vor ajuta să trăieşti şi să te bucuri de o viaţa cu adevărat fericită şi împlinită – este planificarea mai multor schimbări mici, dar frecvente.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să îţi schimbi viaţa doar într-o singură zi… Dacă în mod regulat faci mici schimbări pozitive, vei avea parte în cele din urmă de beneficii semnificative ce îţi vor schimba viaţa. Crearea de noi obiceiuri durează minim patru săptămâni şi necesită repetiţie, autocontrol şi dăruire din partea ta.

Este de asemenea descurajant să ocheşti mai multe schimbări majore în acelaşi timp şi este mai probabil să îţi atingi obiectivele prin realizarea constantă a unor mici ajustări.

Ia un singur lucru din viaţa ta pe care ai dori  să îl schimbi şi imparte-l în cateva acţiuni mai restrânse care se pot încadra în programul tău deja existent. Rămâi fidel planului tău de a schimba ceva pentru totdeauna şi aminteşte-ţi că este nevoie de timp pentru a săpa fundaţia, după care vei putea construi ceea ce doreşti. Doar pentru că nu poţi vedea încă rezultatele nu înseamnă că schimbarea nu are loc.

Evitarea este un mijloc frecvent de a trata problemele: cu toţii am reacţionat aşa înainte şi o vom face din nou în viitor. Evitarea înseamnă să nu te confrunţi cu ceva ce te deranjează sau să negi realitatea unei situaţii. Problema că o astfel de abordare a schimbărilor din viaţa este ca funcţionează destul de bine pe termen scurt, dar doar pe termen scurt. Când avem probleme nerezolvate, trăim o nelinişte emoţionala, care poate fi în mod semnificativ stresantă, deci dacă nu este bine sau în cazul în care ceva te deranjează, fă ceva în legatură cu acest lucru.

Deseori, ceea ce ne reţine la rezolvarea unei probleme este o frica de necunoscut. Evitarea vizitei la doctor nu lasă doar afecţiunile noastre netratate, ci permite grijilor noastre să se mărească. Identifică sarcinile pe care le-ai amânat şi încearcă să înţelegi de ce ai amânat ceva important. Acţiunea nu poate schimba întotdeauna împrejurimile, dar negarea este fără îndoială un mecanism inutil şi ineficient de a face faţă unei situaţii; acţionând pozitiv creşti şansele unui rezultat pozitiv. Trierea problemelor tale este de fapt foarte benefică şi poate contribui la sentimente de satisfacţie, mulţumire, fericire.

Deci, nu amâna! Dacă ceva trebuie facut, fă-o. Cu cât amâni mai mult, cu atât te vei simţi mai frustrat  şi mai nemulţumit. Dar, de îndatţ ce te implici şi faci ceea ce trebuie să faci, vei trăi cu siguranţa emoţii pozitive, cum ar fi fericirea, mândria, satisfacţia.

Pe curând,

                 Roxana Rohan