DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU ADOLESCENŢI – Psiholog Roxana Rohan

­

În prezent, dezvoltarea personală nu mai este o opţiune, ci o necesítate!
Dragi Părinţi, implicarea voastră în procesul terapeutic este vitala. Părintii sunt o resursă foarte importantă pentru dezvoltarea si evoluţia copiilor şi adolescenţilor.

Adolescenţa este o perioadă de criză…. de identitate. Ceea ce se manifestă puternic in adolescenţă, provocând înflorirea sau destrămarea, este tipul de ataşament deprins în perioada timpurie. Probabilitatea ca acum problemele copilăriei (comportamentale, emotionale, alimentare…) să se accentueze este mare.
Ajutând un copil să-şi modifice ataşamentul deprinzând alte feluri de a iubi, mai plăcute, acesta va putea face mari progrese in perioada adolescenţei, dobândind un ataşament securizant, ceea ce îl va ajuta să actioneze cu încredere în sine şi să dezvolte relaţii bazate pe respect reciproc si încredere.
Adolescentul este supus unor multiple transformări fizice, psihice si sociale. Aceste transformări antrenează o schimbare necesară a relaţiei cu propriul trup, cu propria identitate psihică si cu mediul. El trebuie să învete să  integreze forţe de naturi diferite.
În cadrul workshop-ului de dezvoltare personală se urmăreşte educarea si îmbunătăţirea exprimării emotionale ale adolescenţilor, adecvarea reacţiilor comportamentale ale acestora, lucru ce va conduce la îmbunătăţirea adaptării la şcoală, în familie si societate.

Printre direcţiile de acţiune putem enumera:
– Creşterea stimei de sine
– Îmbunătăţirea şi optimizarea capacităţii de autocunoaştere, relaţionare şi comunicare interpersonală
– Antrenarea abilităţilor empatice
– Activarea resurselor creative
– Dezvoltarea coeziunii şi dinamicii de grup
– Optimizarea exprimării emoţionale
– Consiliere vocatională
– Reducerea comportamentelor problematice.

Workshop-ul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 13 – 18 ani

Durata: 2 ore
Pret: 30 Ron

Pentru detalii si inscrieri ne puteti contacta la telefon: 0744508294

Eveniment organizat de Psihoterapeut, Consilier dezvoltare personala: Roxana Rohan