15055692_216070545498332_4549142811413081505_n1

Seminar de Autocunoaştere, Dezvoltare Personala şi Consiliere

ACTIVITATI DE VARA “CREATIVITATE, EXPRESIE, EMOTIE”

juniori

ACTIVITATI DE VARA “CREATIVITATE, EXPRESIE, EMOTIE”

Aceste activitati de vara “Creativitatate, expresie, emotie” au ca obiectiv oferirea unei vacante active si interesante. Orele pe care le vom petrece impreuna, au ca obiectiv cunoasterea reciproca, stablirea de contacte, deprinderea unor abilități și competențe în ceea ce presupune munca în echipă, comunicarea, abilitățile practice de viață,spiritul competițional și fair-play-ul.

Este un proiect care porneşte de la importanţa pe care o are coeficientul de inteligenţă emoţională (EQ) în integrarea copiilor în societate. Intelgenţa emoţională nu este strict vizată prin curricula naţională, în consecinţă, un program educativ complementar în acest sens este binevenit.

Am proiectat activităţi educative si creative în ateliere de lucru, intr-un program interactiv, in care urmarim dezvoltarea inteligentei emotionale.

Incurajam urmatoarele comportamente:
1. Copilul meu in societate.
2. ABC-ul comunicarii.
3. Copilul meu se descurca sigur?
4. Echilibrul emotional.

Prin activitatile pe care le vom desfasura vom atinge urmatoarele obiective:
– Dezvoltarea proceselor psihice (memorie, atentie, gandire, imaginatie) si a spiritului de echipa;
– Eliminarea sentimentelor negative (frica de comnunicare, timiditatea, neincrederea);
– Eliminarea complexelor de inferioritate si a nervozitatii
– Temperarea unui caracter rebel sau, dupa caz, dezinhibarea unuia introvertit;
– Crearea mobilitatii fizice si psihice pentru comunicare.

Pret: 60 lei /săptămână
Detalii si programari la tel: 0744508294

Eveniment organizat de :
Psihoterapeut,Psihopedagog, Consilier dezvoltare personala: Roxana Rohan

PROGRAM DE DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU CUPLURI1936439_572992016193782_6232416129622524129_n

 

 

 

….”E armonie în casa noastră”

SECRETUL UNEI RELATII FERICITE…. ESTE SECRET!

Iubirea şi starea de beatitudine de la începutul unei relaţii sunt departe de a fi suficiente pentru ca aceasta să ţină „până la adânci bătrâneţi“, iar cine crede că este uşor să păstreze focul la fel de iute ca în primii ani nu se poate înşela mai tare. Este nevoie de răbdare, comunicare, empatie şi multă înţelepciune.
Este uşor să te îndrăgosteşti, dar puţini ştiu cum să păstreze iubirea ori cum să transforme pasiunea primilor ani într-o relaţie de încredere, care să treacă testul timpului.
Relaţia de cuplu necesită atenţie constantă şi este nevoie de eforturile ambilor parteneri pentru ca lucrurile să decurgă armonios.
Dilemele cu care va confruntati, unele constiente, altele la nivel inconstient pot fi dezbatute, intelese si insusite pozitiv in modulul de 6 saptamani, care in final, va dezvalui secretul armoniei in cuplu.

Avem ca obiective:
– Compromisul – Într-o relaţie nu se poate doar să primeşti, trebuie şi să dai. Atunci când unul dintre parteneri începe să resimtă faptul că dă foarte mult şi primeşte prea puţin în schimb, este clar că relaţia este inegală.
– Comunicarea – Nimic nu ucide mai sigur o relaţie decât lipsa unei comunicări deschise, oneste şi susţinute.
– Alegerea bătăliilor – Unul dintre cele mai periculoase momente din viaţa unui cuplu este atunci când el şi ea decid să locuiască împreună. Adaptarea la viaţa în doi este cu atât mai grea în cazul celor care au locuit multă vreme singuri.
– Exprimarea nevoilor reale din cuplu – La începutul unei relaţii, mulţi sunt tentaţi să facă sacrificii în numele iubirii, renunţând la propriile aspiraţii pentru a-l face fericit pe celălalt. O legătură pe termen lung nu poate însă funcţiona în acest mod.
– Încredere şi onestitate – Partenerul de viaţă este acea persoană pe care trebuie să te poţi baza în orice situaţie, dar o astfel de relaţie se poate clădi doar pe încredere şi pe sinceritate.
– Sex şi romantism – Frustrările cu caracter sexual reprezintă adesea o sursă de nemulţumire în cuplu, pentru că puţini oameni îndrăznesc să-şi exprime pe faţă dorinţele cele mai intime, chiar şi în faţa persoanei cu care au jurat să trăiască până la moarte. Ignorarea nevoilor partenerului poate distruge un cuplu, mai ales atunci când cel nesatisfăcut acasă începe să viseze la altcineva care să-l înţeleagă.
– Mariajul, probă de rezistenţă – Incapacitatea oamenilor de astăzi de a înfrunta momentele dificile este cauza pentru care la ora actuală atâtea căsnicii sfârşesc prost.
– Soti de unică folosinţă – Foarte multe cupluri ajung în dificultate deoarece oamenii se complac în relaţii superficiale, în care au pierdut demult contactul real cu partenerul.
– Schimbatul, mai uşor decât reparatul – Multe relaţii eşuează pentru că atunci când ajung într-un impas cei doi parteneri optează pentru soluţia mai simplă, aceea de a se despărţi şi de a căuta pe altcineva în loc să încerce să-şi salveze căsnicia.

Dincolo de iubire, intr-o alta dimensiune, vom descoperi impreuna – Reţeta relatiilor ideale – Atitudinea realistă este de a te ocupa de consolidarea relaţiei şi de a-i accepta imperfecţiunile, pentru ca, în cele din urmă, să formaţi un cuplu fericit.

Durata: 2 ore
Pret: 60 Ron/cuplu

Pentru detalii si înscrieri ne puteti contacta la telefon: 0744508294

Eveniment organizat de Psihoterapeut,Psihopedagog,Consilier dezvoltare personala: Roxana Rohan

PROGRAM DE DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU ADOLESCENTI

 

11781836_515537151939269_1190324246751359254_n

In prezent, dezvoltarea personala nu mai este o optiune, ci o necesítate!
Dragi Parinti, implicarea voastra in procesul terapeutic este vitala. Parintii sunt o resursa foarte importanta pentru dezvoltarea si evolutia copiilor si adolescentilor.
Adolescenta este o perioada de criza. Ceea ce se manifesta puternic in adolescenta, provocand inflorirea sau destramarea, este tipul de atasament deprins in perioada timpurie. Probabilitatea ca acum problemele copilariei (comportamentale, emotionale, alimentare…) sa se acutizeze este mare.
Ajutand un copil sa-si modifice atasamentul deprinzand alte feluri de a iubi, mai placute, acesta va putea face mari progrese in perioada adolescentei, deprinzand un atasament securizant, ceea ce il va ajuta sa actioneze cu incredere in sine si sa dezvolte relatii bazate pe respect reciproc si incredere.
Adolescentul este supus unor multiple transformari fizice, psihice si sociale. Aceste transformari antreneaza o schimbare necesara a relatiei cu propriul trup, cu propria identitate psihica si cu mediul. El trebuie sa invete sa integreze forte de naturi diferite.
In cadrul workshop-ului de dezvoltare personala se urmareste educarea si imbunatatirea exprimarii emotionale ale adolescentilor, adecvarea reactiilor comportamentale ale acestora, lucru ce va conduce la imbunatatirea adaptarii la scoala, in familie si societate.

Printre directiile de actiune putem enumera:
– Cresterea stimei de sine
– Imbunatatirea si optimizarea capacitatii de autocunoastere, relationare si comunicare interpersonala
– Antrenarea abilitatilor empatice
– Activarea resurselor creative
– Dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup
– Optimizarea exprimarii emotionale
– Consiliere vocationala
– Reducerea comportamentelor problematice

Workshop-ul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 13 – 18 ani

Durata: 2 ore
Pret: 30 Ron

Pentru detalii si inscrieri ne puteti contacta la telefon: 0744508294

Eveniment organizat de Psihoterapeut,Psihopedagog,Consilier dezvoltare personala: Roxana Rohan

PROGRAM DE DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU COPII CONSTANTA

11796397_515410445285273_1923468659524639496_n

Este un program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani si este conceput ca un instrument de susţinere a unei dezvoltări armonioase a copiilor, de cunoştere de sine dar şi de contact cu exteriorul, într-o perioadă sensibilă din viaţa lor: preadolescenţa.
Prin acest program, încercăm să le fim alături şi să le răspundem la întrebări, să îi ghidăm pe calea descoperirii de sine, să îi învăţăm modalităţi noi de exprimare şi relaţionare cu celilalţi şi mai ales să îi spijinim în demersul lor de a se structura ca personalitate distinctă.
Scopul terapeutic al Programului de dezvoltare personală este de a produce o îmbunătăţire în dezvoltarea preadolescentului, de a asigura o mai bună cunoaştere de sine şi de a-l ajuta să conştientizeze dorinţele, nevoile si opiniile sale de cele ale părinţilor sau altor persoane importante din viaţa lor.

Durata: 2 ore
Pret: 25 Ron

Pentru detalii si inscrieri ne puteti contacta la telefon: 0744508294

Eveniment organizat de Psihoterapeut,Psihopedagog,Consilier dezvoltare personala: Roxana Rohan