Poti si meriti sa fii fericit

Incepand din copilarie, luam drept buna intelegerea noastra privind fericirea. “Fericit” si “trist” sunt primele sentimente pe care invatam sa le recunoastem si sa le exprimam, iar multi dintre noi nu au permis acestei definitii in alb-negru sa se nuanteze pe masura ce vietile noastre si intelectul vor fi devenit mai complexe – asadar, cu cat este mai limitata definitia fericirii, cu atat mai dificil iti va fi sa o atingi.

Fericirea, pentru mine, este un termen ce acopera o gama larga de emotii pozitive. In cele din urma, aceasta presupune lucruri diferite pentru oameni diferiti- este o experienta complet subiectiva. Pentru unii, experienta fericirii este una in care predomina sentimente ce implica o “excitatie crescuta”, cum ar fi bucuria si emotia; pentru altii, implica o “excitatie mai scazuta”dar la fel de importanta, asa cum se intampla in starile de calm, multumire, pace si liniste. In mod ideal, ar trebui sa incercam sa experimentam si sa ne bucuram de toate aceste forme diferite de emotii pozitive, dar probabilitatea este ca oamenii care sunt mai extrovertiti sa tinda mai mult catre partea spectrului cu o excitatie ridicata, in timp ce semenii lor mai introvertiti vor cauta probabil forme de excitatie scazuta ale fericirii. Recunoaste faptul ca ceea ce te face fericit va fi diferit de ceea ce il face pe altul fericit si ca iti vei petrece timpul mai bine ocupandu-te de lucrurile ce ti se potrivesc.

Ia un pix si o foaie de hartie si insiruie cat mai multe exemple de emotii pozitive. Acestea nu trebuie sa fie propozitii complete, pot fi pur si simplu idei sau imagini ce surprind fericirea intr-o lumina noua. Asigura-te ca prin lista ta adaugi emotii pozitive suplimentare sau culori noi in spectrul fericirii si nu uita ca fericirea este un fenomen de o bogatie infinita.

Eu nu cred ca cineva poate fi fericit suta la suta din timp. Adevarata fericire implica recunoasterea faptului ca, oameni fiind, este perfect normal sa traim intreaga gama de emotii, inclusiv asa-numitele “sentimente negative”, cum ar fi furia, tristetea, anxietatea, stresul… Dar, prin extinderea definitiei fericirii, poti creste sansele de a trai intregul spectru de emotii pozitive, fiind astfel mai des fericit.

Eu sunt fericita, am gasit cheile! Tu esti fericit? Si daca nu ai gasit inca toate cheile fericirii tale, te asigur ca o poti face!