Litoral TV – Emisiunea Rendez Vous Duminical

 

aparitii media

“Dezvoltarea personală” – aşa cum îi spune şi numele – se referă la o evoluţie, la o îmbunătăţire personală. Definită uneori auto-dezvoltare, dezvoltarea personală se referă la studiul şi practica de a-ţi îmbunătăţi propria viaţă. Este vorba despre strădania permanentă a fiecarui om de a deveni mai bun, de a se autodepăşi, de a se perfecţiona din ce în ce mai mult. Este un proces continuu de auto-îmbunătăţire, care ar trebui să  dureaza toata viaţa. Practic, dezvoltarea personală ne ajută la obţinerea succesului. De fapt ….procesul putem să ni-l imaginăm ca un lanţ…. Mai întâi care ne sunt abilităţile, apoi resursele,astfel putem să ne propunem obiective pe termen lung şi obiective pe termen scurt,cunoscându-ne potenţialul,avem performanţe,acestea cresc stima de sine,stima de sine ridicată ne ajută la o imagine de sine favorabilă…. Şi astfel atingem succesul.

Conform unui principiu general valabil – mai bine este să prevenim, decât să reparăm… astfel o intervenţie cât mai timpurie ne ajută să ne formam obiceiuri folositoare, să creăm relaţii de calitate, atât cu noi înşine cât şi cu ceilalţi, să obţinem performanţe în domeniile unde avem abilităţi.Cunoscându-ne abilităţile învăţam să ne raportam la succes, nu la eşec.Precum se ştie,dupa teoria lui Gardner, avem 7 inteligenţe, printre care si inteligenţa emoţională. Degeaba suntem foarte buni într-un anumit domeniu,dacă nu ştim să ne gestionăm emoţiile,pentru că  acestea devin distructive. Şi fiecare esec în parte duce la o stimă de sine scăzută.

 

poza3

poza4

 

 

 

 

 

Intervenţia nu înseamnă doar „abordarea” unor probleme, ci construirea unui plan, individual, care se mulează pe necesităţile fiecarui individ. Terapia este o experienţă activă atât pentru beneficiarul serviciilor,cât şi pentru terapeuţi.Abordarea se face sub toate aspectele identităţii personale,a raportării la sine şi la lume. Ritmul în care se face implementarea planului individualizat este un subiect delicat şi va fi negociat cu beneficiarul sau familia acestuia.Eficienţa terapeutică constă în comunicarea între specialişti,pentru că suntem o echipă şi functionăm în acest context,ceea ce ne asigură reuşită şi satisfacţie maximă.